Εκδηλώσεις του φθινοπώρου (Ηράκλειο Κρ. )

Στη δεύτερη το μουσικό σύνολο «Νόστιμον Ήμαρ»στην χαμηλή πλατεία του προμαχώνα Βιρούρι (μετά από αιώνες άνοιξε, στο κοινό, αν και το πέρασμα , από την τάφρο, ακόμα -το προτείναμε πριν πολλά χρόνια ματαίως) τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη, ως » Ευαγγελιστή της Ρωμιοσύνης», με τραγούδια που γαλούχησαν γενιές Ελλήνων και συγκινούν ακόμα πολλούς.
Και οι δυο παραστάσεις συγκέντρωσαν μεγάλο,πλήθος θεατών και ενθουσίασαν το κοινό της πόλης μας. Το «Νόστιμον Ήμαρ» θα επανέλθει με μια δουλειά που έχει πρωτοτυπία και που φαίνεται στο πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου, που δημοσιεύουμε παρακάτω.

Βίντεο από την παράσταση, κακή εικόνα αλλά ακούγεται το τραγούδι καλύτερα (πατάμε τα γράμματα)
ceb2ceafcebdcf84ceb5cebf222

Ο Μίκης έχει παλιές σχέσεις με το Ηράκλειο, μια σπάνια φωτογραφία δείχνει τον Θεοδωράκη εν μέσω Κρητών Σπουδαστών, στο ταβερνείο του Λευτέρη Λυγερού στο λιμάνι-Αύγουστος του 1963, η πρώτη Καραμανλική περίοδος ήταν δύσκολη, μια συναυλία γινόταν μείζον πολιτικό θέμα.
Φαίνονται στην πρώτη σειρά, από αριστερά: Γάλλος (φιλοξενούμενος του Φ. Ιωαννίδη)-Μίκης-Μανόλης Τσουκαλάς- Γιώργος Ζ.-Στη μέση:Τουρίστρια (της πρώτης τουριστικής περιόδου, με τα καμάκια)-Λίλιαν Καρέλλη-Στέλλα Παπαδάκη -Στέλιος Μαρκατάτης και κάτω: Μ.Μαστοράκη-Κάτια Ιωαννίδη-Πέτρος Κουναλάκης-Γιώργος Πατεράκης

Φωτογραφία του 1963, πρώτη εκδήλωση του Μ.Θεοδωράκη στην Κρήτη
Φωτογραφία του 1963, πρώτη εκδήλωση του Μ.Θεοδωράκη στην Κρήτη

Από το πρόγραμμα του Δήμου Ηρακκλείου-η επομένη  εκδήλωση
Από το πρόγραμμα του Δήμου Ηρακκλείου-η επομένη εκδήλωση

Σχολιάστε