ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ 2.: ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟ

Η ρύπανση έφτασε κι εδώ, χωρίς πια την ευθύνη των κατοίκων , μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις, μα δεν ξέρουμε από που και πως, μα πρέπει να κινηθούν όλοι, να ενδιαφερθούν να ψάξουν -επιστήμονες, ειδικοί, φορείς- πριν γίνουν τα πράγματα σοβαρά.

Η ρύπανση έφτασε στην απόμερη παραλία, κάτι να γίνει, πριν είναι αργα
Η ρύπανση έφτασε στην απόμερη παραλία, κάτι να γίνει, πριν είναι αργα

Η επιστροφή, εύκολη και άνετη, η ζέστη δεν είναι μεγάλη , αν και το κλίμα μοιάζει αφρικανικό. Οι τομές του φαραγγιού, με αντίθετης κατεύθυνσης φωτισμό, φαίνονται διαφορετικές,τα χρώματα πιο ανοικτά, οι πικροδάφνες πιο εντυπωσιακές, πιο χαρούμενες. Στη μέση πάλι της πορείας, η έξοχη ορχήστρα των “ωδικών πτηνών” με πρόγραμμα για απαιτητικούς ακροατές και στον πιο απόκρυμνο βράχο κρεμασμένος ένας ορειβάτης, μας κάνει να λαχταρήσουμε – αυτά που στον κινηματογράφο μας φαίνονται ψεύτικα, εδώ είναι αληθινά και πιο τρομοκρατικά.

Η βαρύτητα, δεν φαίνεται να έχει καμιά σημασία, για τον ορειβάτη
Η βαρύτητα, δεν φαίνεται να έχει καμιά σημασία, για τον ορειβάτη

Τα ελεύθερης βοσκής ζώα, μαζεύονται σε σπηλιές, με βαθιά σκιά, οι ποτίστρες, με μηχανικό τρόπο τροφοδοτούμενες, διαθέτουν “φλοτέρ” ,προσφέρουν καθαρό νερό , συνεχώς ανανεούμενο. Η πρόοδος μερικές φορές μπορεί να είναι όχι μόνο αποδεκτή, αλλά αναγκαία , για την διάσωση και συντήρηση των άγριων τόπων, της αυθεντικής φύσης.

Πανέμορφη,αναπαύεται στη σπηλιά, να ταν μελαχρινή η   Αμάλθεια;
Πανέμορφη,αναπαύεται στη σπηλιά, ο Δίας είναι προστατευμένος στο βάθος ;

Λίγες ελιές, από άλλες εποχές,προβάλλουν τις εντυπωσιακές τις μορφές τους, χρειάζονται σχεδιαστές και καλλιτέχνες, όπως η Μαρία Φιοράκη, για να τις απαθανατίσουν.

Οι ελιές, για λίγο λάδι στο καντήλι,του Α.Αντωνίου
Οι ελιές, για λίγο λάδι στο καντήλι,του Α.Αντωνίου, η στο φτωχικό γεύμα των αναχωρητών,που κάποτε ζούσαν στις σπηλιές

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ 2.: ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟ”

  1. Ειμαι καταπληκτος βλεποντας ολες αυτες τις εικονες που με αγαπη περιλαβατε σ αυτη την ομορφη διαδρομη…Επισης νιωθω περηφανος σαν Ελληνας για τη χωρα μου..κ βαθια συγκινημενος για την ιστορια της..να εισαστε παντα καλα μεσα απο τα δικα σας ματια μας ταξιδεψατε….με θαυμασμο κ εκτιμηση κωνσταντινος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *